06 juni 2009

Äppeltantens Smulpaj

Idag är de SVERIGES NATIONALDAG å de ska Firas.
Jag kommer bjuda på en smarrig paj till fikat.

Smulpaj är fantastiskt gott och lika enkelt och göra.
Receptet kommer från Leila Lindholm Tv4 & Leila Bakar.
De är bara och välja din favoritfyllning :-)

Grundrecept:
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200g kallt smör
Nyp ihop allt till små smulor!
Fyll en ungsform med dina bästa Bär - Äpplen eller Rabarber som du vänt runt i 1 msk florsocker och 1 msk potatismjöl. Strö sen ut dina smulor över fyllningen och grädda pajen gyllene mitt i ugnen 25 min i 200g

Servera din paj med vaniljglass eller vanilj sås!
In i köket å baka Nu!
Lycka till / Kram Malin

5 kommentarer:

  1. Den ser verkligen helt fantastiskt god ut!!

    SvaraRadera
  2. supergod var den!

    SvaraRadera
  3. Tack!
    Hoppas ni blir inspirerade tjejer till å bjuda på paj nästa gång ni håller i fikat :-)
    Kram Kram till er båda.

    SvaraRadera
  4. den här pajen lät och såg fantastiskt god ut! leila har så mycket bra recept. :)

    SvaraRadera
  5. Paj är ju gudomligt gott!!!!
    Sååååå jag längtar... Måste nog göra en väldigt snart...
    Kram!

    SvaraRadera