Dom är inte bara vackra - dom är goda oxå!
De är min goa vän Eric som tipsat mig!
Här kommer de - hoppas ni gillar de :-)
40-60 st klasar blå,lila Bondsyren
1-1,5 kg Strösocker
50g Vinsyra
1 Citron
1,5 l Vatten
Gör så här:
Skaka ur eventuella små baggar ur Syren klasarna.
De brukar krypa lite i dom.
Lägg blommorna i en skål eller annat djupt kärl. Koka upp vattnet, och rör i sockret tills de löst sig. Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen, och blanda sedan ner i lagen.
Häll lagen över syrenklasarna. Riv skalet av citronen och pressa även ur saften,
blanda ner i lagen. Täck sedan över med bakduk och
låt stå på en sval plats i 5 dygn, rör om ett par gånger om dagen.
Sila den ljuslila saften och fyll den på fina glasflaskor.
Förvara dom svalt.
Saften är rätt så hållbar - men bör drickas inom några månader.
Späd med vatten innan servering efter tycke å smak :-)
Lycka till!
/Malin
Saften är rätt så hållbar - men bör drickas inom några månader.
Späd med vatten innan servering efter tycke å smak :-)
Lycka till!
/Malin
Att dricka något som är så vackert och doftar så gott, det måste ju vara en kanon kombination!
SvaraRaderaKram Marie
VACKERT, LYCKA!!
SvaraRadera