01 juni 2009

SyrenSaft!

Visst blir man Glad ?!
Älskar den här färgen.
Dom är inte bara vackra - dom är goda oxå!
Måste bara dela med mig av det här receptet på en helt ljuvligt god Syrensaft!
De är min goa vän Eric som tipsat mig!
Här kommer de - hoppas ni gillar de :-)


40-60 st klasar blå,lila Bondsyren
1-1,5 kg Strösocker
50g Vinsyra
1 Citron
1,5 l Vatten

Gör så här:
Skaka ur eventuella små baggar ur Syren klasarna.
De brukar krypa lite i dom.
Lägg blommorna i en skål eller annat djupt kärl. Koka upp vattnet, och rör i sockret tills de löst sig. Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen, och blanda sedan ner i lagen.

Häll lagen över syrenklasarna. Riv skalet av citronen och pressa även ur saften,
blanda ner i lagen. Täck sedan över med bakduk och
låt stå på en sval plats i 5 dygn, rör om ett par gånger om dagen.
Sila den ljuslila saften och fyll den på fina glasflaskor.
Förvara dom svalt.
Saften är rätt så hållbar - men bör drickas inom några månader.
Späd med vatten innan servering efter tycke å smak :-)
Lycka till!
/Malin

2 kommentarer:

  1. Att dricka något som är så vackert och doftar så gott, det måste ju vara en kanon kombination!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. VACKERT, LYCKA!!

    SvaraRadera