17 november 2009

Cupcakes med Saffran!

Måste Bakas till JUL!
Kram Malin :-)

Ingredienser
3 st ekologiska ägg, 2.5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 100 g smör, 0.5g saffran, 1 dl vispgrädde, 3.5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 krm salt, 1 msk ljus rom,
Creeme cheese frosting 60 g mjukt smör, 4 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk färskpressad citronsaft, 100 g philadelphiaost
200g smält vit choklad.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smaksätt smeten med rom.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
8. Frosting: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft, choklad och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.
9. Bred frostingen på cupcakesen.

Jag brukar dekorera lite, gärna med polkagrisar, röda bär eller guld kulor.
De blir super fint!
Låt dig inspireras.

3 kommentarer:

  1. Lät mumsigt - måste jag prova.

    Hälsningar Maud

    SvaraRadera
  2. Jag gör de!
    Då kommer du göra succe på
    julfikat :-)
    Välkommen Maud, roligt att du är inne
    på bloggen./ Malin

    SvaraRadera